VIT rundvlees

U laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of van een mooie entrecóte. Dat is onze uitdaging als kwaliteitsslager. Het is ons vak vlees met smaak voor u te  selecteren en voor te bereiden.Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees. Het vlees is afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees.

Smaak en kwaliteit

Dan moet u denken aan runderen als de Blonde d'Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid-Frankrijk, en de Belgische Blauwe. Runderen die met hun fijne huid en forse bespiering de beste kwaliteit vlees geven. In de gastronomie van Frankrijk krijgt het Blonde d'Aquitaine-vlees zelfs de hoogste waardering

Zorg voor het welzijn van de runderen

De koeien en kalveren van de Twentse boeren lopen het grootste deel van jaar in de weilanden rondom de boerderij maar grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

Koeien in de wei

De voeding van de dieren zoals hooi, maismeel en tarwe, bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals en heerlijk van smaak. In een tijd waarin we verantwoord en gezond willen leven past het rundvlees dat we van deze Twentse veehouders afnemen, bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

Van het Twentse land

Basisbereiding van een sappige, malse biefstuk van circa 125 gram. Voor een optimale smaak is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Strooi of maal peper en zout over de biefstuk. Smelt in een koekenpan met een dikke bodem een weinig boter of olijfolie en laat deze goed bruin worden. Bak de biefstuk aan beide zijden ongeveer twee minuten. Neem de biefstuk uit de pan als hij mooi bruin is. Smelt eventueel in de pan nog een klontje boter, laat deze ook bruin worden en maak de jus af met water of room. Serveer de jus apart van het vlees. Eet smakelijk! Kijk voor vleesrecepten ook op de website van de keurslager of op www.vlees.nl.

F.J.G. van Vuuren, Keurslager

Twijnstraat 52
3511ZM Utrecht
0302311373
0302334234

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten