Barbecue

Wat is er gezelliger dan lekker buiten eten met een barbecue binnen handbereik? Als barbecuespecialist helpen wij u graag bij het samenstellen van een heerlijke barbecue-menu. Heeft u vragen bel ons gerust 030-2311373. Hieronder vindt u een overzicht van onze pakketten:

BBQ

Barbecueschotel Club

€ 6,95 per persoon

 

  • 1 stokjes varkenssaté livar
  • 1 barbecuehamburger (voorgegaard)
  • 1 barbecueworst livar (voorgegaard)
  • 1 kebab spies
BBQ

Barbecueschotel Populair

€ 9.95 per persoon

  • 1 stokje kipsaté
  • 1 shaslick 
  • 1 barbecueworst livar
  • 1 souvlaki spies
  • 1 barbecuehamburger (voorgegaard)

 

BBQ

Barbecueschotel De Luxe

€ 12,95 per persoon

  • 1 varkenshaassaté
  • 1 biefstuk spies
  • 1 scharrelkipsaté
  • 1 runderhamburger
  • 1 varkens entrecote livar
BBQ

Barbecueschotel Kids

 

€ 4,95 per kind

  • 1 barbecue hamburger
  • 1 barbecueworstje livar
  • 1 grillworst spies livar
lamsrack

Barbecueschotel Mediterranée

 

€ 11,95 per persoon

  • 1 lamsspies
  • 1 souvlakispies
  • 1 bavetspies
  • 1 merquez rund
  • 1 italiaanse burger
BBQ

Maak uw barbecue compleet te bestellen vanaf 10 personen

€ 7,95 per persoon

 

  • brabantse rundvleessalade, steakhouse kartoffelsalade of pastasalalde (200 gram p.p.)
  • Knoflooksaus
  • Piri-piri saus
  • Kerriesaus
  • Kruidenboter
  • Stokbrood

Zelf samenstellen kun natuurlijk ook. Wij adviseren u graag!

(livar is scharrelvarkensvlees uit Limburg)

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

BBQ-worst met goud bekroond

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

F.J.G. van Vuuren, Keurslager

Twijnstraat 52
3511ZM Utrecht
0302311373
0302334234

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten